024 - 323 27 14
info@lukassen.nl

Boekingsinformatie

Prijs (vanaf)
Op aanvraag
Tijdsduur
60 min
Techniek
Op aanvraag
Socials

Vragen? Contact Ralf!

of één van mijn andere gezellige collega’s.

Nederland’s bekendste (rock)zangeres die met ‘Nobody’s Wife’ in 1997 een hit in Europa scoort. Anouk valt op door haar aanstekelijke liedjes en haar eigenwijsheid. Andere grote hits van de Haagse zijn ‘Sacrifice’, ‘R U Kiddin’ Me’, ‘The Dark’, ‘Michel’ en ‘Girl’.

Anouk Teeuwe wordt in 1975 geboren in Den Haag. Van kinds af aan heeft Anouk al een grote liefde voor muziek, en dan met name voor blues. Als puber kan ze dan ook veel van haar dagelijkse puberfrustraties kwijt door er over te zingen. In 1993 wordt het zingen wat serieuzer en voegt ze zichzelf bij de rythm-and-soulband Shot Gun Wedding. Bij deze band komt ze tot de ontdekking dat ze echt verder wil in de muziek en in 1994 wordt ze aangenomen op het conservatorium in Rotterdam. Een jaar later richt ze haar eigen band op.

Wanneer Anouk op een festival een aantal oude Golden Earring-songs zingt samen met Barry Hay raakt deze zo onder de indruk van de zangtalenten van Anouk dat hij samen met George Kooymans besluit een nummer te schrijven voor haar. Dit wordt ‘Mood Indigo’. Het liedje wordt door het Nederlandse publiek erg goed ontvangen en Anouk heeft haar naam gevestigd.

Wanneer zij in 1997 de zelfgeschreven single ‘Nobody’s Wife’ uitbrengt, slaat dit vrijwel direct in als een bom. Het nummer staat niet alleen in Nederland vele weken hoog in de Mega Top 100, ook in bijvoorbeeld Italië wordt de single een enorme hit. Sommige mensen noemen de song zelfs hét rocknummer van de jaren ’90. ‘Nobody’s Wife’ komt van het album Together Alone dat in binnen- en buitenland goed verkoopt.

In Nederland sleept Anouk diverse prijzen in de wacht, waaronder twee TMF Awards en maar liefst drie Edison-Awards. Together Alone bevat nog twee succesvolle singles: ‘It’s So Hard’ en ‘Sacrifice’. In januari 1999 is het dan tijd voor het opnemen van een nieuw album. Anouk trekt zich samen met haar band terug in de NOB-studio Audio 1 direct boven de 3FM-studio’s om daar Urban Solitude op te nemen. Het uiteindelijke resultaat komt uit in november 1999.

In de herfst van 2000 is Anouk de eerste Nederlandse artiest die een exclusieve promotiedeal afsluit met een colamerk. Het nummer ‘Break Down The Wall’ is in eerste instantie alleen verkrijgbaar na het nuttigen van een aantal flessen cola. Maar in 2001 is het nummer terug te vinden op Lost Tracks, een verzameling b-kantjes en andere bijzondere tracks.

Het derde album luistert naar de titel Graduated Fool en verschijnt november 2002. Het heeft een half jaar vertraging opgelopen omdat Anouk ‘moest’ bevallen. ‘Everything’ verschijnt in oktober op single en wordt direct 3FM Megahit. De opvolger wordt ‘I Live For You’.

In 2003 bevalt Anouk van haar tweede kind: Elijah. Zij en haar man Anonymous Mis van de Postmen gaan gezamenlijk op tour, de Postmen openen voor Anouk tijdens haar akoestische tour in de herfst van 2004. Ook is het weer tijd voor een nieuw album: Hotel New York, een terugkeer van de Haagse naar de ‘liedjes’, weg zijn de gitaarmuren, weg zijn de stoere poses: Anouk laat zich op dit album van haar gevoeligste kant zien. De eerste single ‘Girl’ verschijnt in november 2004, daarop volgen ‘Lost’ en ‘Jerusalem’.

De rockzangeres neemt even de tijd voor haar nieuwe kindje en de optredens worden daardoor afgelast. Pas in november 2005 verschijnt het volgende nummer van Hotel New York, getiteld ‘One Word’ . Anouk geeft op 3, 4 en 16 en 17 december 2005 vier ‘3FM presents concerten’  in Ahoy Rotterdam.

Who’s Your Momma komt in november (2007) uit en heeft een andere sound dan de voorgangers. Voor het vijfde studioalbum reist ze in de zomer van 2007 af naar Amerika en werkt ze o.a. samen met producer Glen Ballard. Deze bekende naam in de muziekwereld is eerder verantwoordelijk voor de sound van artiesten als Michael Jackson en Alanis Morissette.

‘Good God’ is de eerste single van het nieuwe album en is in oktober (2007) 3FM Megahit. Het album zelf klinkt anders dan we van haar gewend zijn. Met hier en daar jazzy invloeden doet het zelfs denken aan de Britse Amy Winehouse.

Met een groots concert op 28 maart 2008 in het Arnhemse Gelredome, is het voor het eerst dat de Haagse zangeres in zo’n grote zaal staat. Vanwege de enorme belangstelling, wordt er een extra show ingelast op 29 maart. Niet veel later maakt de zangeres bekend dat ze na acht jaar gaat scheiden van haar man Postman.

Tijdens de 3FM Awards van 2008 sleept Anouk drie Awards in de wacht. Ze wint een award voor Beste Zangeres, Beste Album (Who’s Your Momma) en eentje voor Beste Artiest Rock.

Haar nummer ‘Lost’ is in augustus wereldwijd te horen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Het is niet Anouk zelf die het nummer zingt maar de 17-jarige Noorse zanger Erland Bratland.

Op 18 september 2009 komt het nieuwe album uit van Anouk: For Bitter Or Worse. De muziek op dit album schrijft ze samen met Voicst-zanger/gitarist Tjeert Bomhof. ‘For Bitter Or Worse’ is ook een van de nummers op het album. De eerste single van dit album is ‘Three Days In A Row’. Deze ex-3FM Megahit belandt op de eerste plaats in de Mega Top 50. Dit is voor het eerst dat Anouk een nummer 1-hit scoort.

De opvolger van ‘Three Days In A Row’ is ‘Woman’. Deze tweede single komt ook van For Bitter Or Worse en ook hier is de nieuwe stijl van Anouk goed te horen. Ondertussen verkoopt Anouk meerdere malen Ahoy uit, geeft geweldige concerten en wordt zwanger van haar vriend Dox. Hoewel het zo goed met haar gaat brengt ze als derde single van For Bitter Or Worse de stemmige titeltrack uit. Deze single wordt ook de soundstrack van de film ‘De Gelukkige Huisvrouw’ met Carice van Houten in de hoofdrol, naar het gelijknamige boek van Heleen van Rooyen. De film komt in april 2010 uit.

Snel na de bevalling sleept Anouk twee 3FM Awards in de wacht en brengt ze de single ‘Lovedrunk’ uit, de vierde single van For Bitter Or Worse.

Na een rottijd in haar persoonlijke leven, schrijft ze dat gelukkig van zich af en dat resulteert in een nieuw album. Op 28 februari 2011 zet ze de track ‘Killer Bee’ online. Dit is de eerste single van haar nieuwe album To Get Her Together dat uitkomt in mei van dat jaar.

Vergelijkbare artiesten

Alle artiesten
Neem contact met ons op

Kunnen we ergens mee helpen?

* Verplichte velden.

Meer dan 60 jaar ervaring
Expert in totaalorganisatie
One stop shop voor álle artiesten

The Heart of Entertainment

Lukassen verzorgt boekingen/management van vele topartiesten, bands en acts. Met meer dan 60 jaar ervaring in de evenementenorganisatie kunnen wij je optimaal van dienst zijn en nemen wij graag alle zorgen uit handen.

© 2024 Lukassen | Privacyverklaring / Auteursrecht | Buma