024 - 323 27 14
info@lukassen.nl

Boekingsinformatie

Prijs (vanaf)
Op aanvraag
Tijdsduur
30 min
Techniek
Excl.
Socials
Genoemde prijs is onder voorbehoud en kan afhankelijk van soort feest / aantal bezoekers / techniek variëren.

Vragen? Contact Levi!

of één van mijn andere gezellige collega’s.

Hij kwam uit het niets, scoort hit na hit en bewijst keer op keer een game changer te zijn. F1rstman stelt doelen om te behalen, niet om na te streven. ‘Ik ben een trein. Ik stop niet, ik ken geen stations. Ik blijf doorsjezen, blijf altijd gaan.’ De rasartiest denkt niet in grenzen, maar gaat voor world domination. De volgende bestemming van de F1rstman-expres: Bollywood.

“Vroeger was de Bollywood-sound traditioneel en oldskool, maar nu komen er steeds meer westerse invloeden bij. Het is aan het moderniseren, er worden taboes doorbroken,” legt F1rstman uit. Je snapt: dit is voor hem het perfecte moment om zich te gaan bemoeien met de muziek in de Bollywood-scene. “Ik val op doordat ik mijn roots blend met mijn Nederlandse sound. Er is niemand anders die Arabische toonladders gebruikt in zijn refreinen. Ik wel.”

De 26-jarige F1rstman, echte naam Hassan Syed, groeide op in Den Haag, maar werd geboren in Lahore, de tweede stad van Pakistan. Op zijn derde kwam hij naar Nederland, op zijn zesde leerde hij percussie-instrumenten bespelen. Niet lang daarna kwam hij in aanraking met musical. “Mijn theaterdocent besloot me op te geven voor audities van Joop van den Ende-musicals, zodoende kreeg ik de rol van Simba in ‘The Lion King’.”

Champs Elysees

De jonge artiest blijkt een geboren uitblinker. Wanneer hij door zijn theaterdocent mee wordt genomen naar een optreden van de wereldberoemde beatboxer Rahzel, wordt hij door de grootheid himself op het podium geroepen om een stukje mee te doen. Hij doet het zonder moeite. “Vanaf dat moment heb ik ook dat opgepakt, om er uiteindelijk de finale van de Kunstbende mee te winnen.”

Het gaat F1rstman creatief gezien voor de wind. Hij acteert, beatboxt en voetbalt. Een ding blijft hopeloos achter: zijn school. “Om die reden besloot mijn vader dat het klaar moest zijn met het voetballen en de musicals. Tijd om me op school te richten. Mijn ouders waren streng tegen op het beatboxen, maar dat ben ik altijd blijven doen.” De vriendengroep van zijn broer regelde een studio, waardoor hij – als eerste in Nederland – dansbare rapmuziek kon gaan maken onder de naam NGS Entertainment.

De vriendengroep bleek voor geld te gaan, F1rstman wilde zich liever bewijzen en hogerop komen. “Ik dacht: dat geld komt nog wel. Dus ben ik solo gegaan onder de naam F1rstman. De eerste track die ik uitbracht, ‘Te Laat’, werd direct een succes. Ik kreeg fans, kreeg meer views op YouTube dan ik ooit gedacht had, maar ik was te lief. Labels zagen me over het hoofd, er was niemand die me begeleidde.”

Round & Round

Het blijkt de opmaat naar een eerste dieptepunt in het leven van de muzikant. Zijn studio ging kapot, zijn vriendin raakte zwanger en tot overmaat van ramp werd hij door zijn ouders het huis uit gegooid. “Alles ging helemaal kut. Tot ik mijn huidige tourmanager en beste vriend Robert leerde kennen. Hij zorgde ervoor dat ik alle onzin om mij heen links liet liggen, me ging focussen op mijn muziek.”

Zijn major break kwam in 2015, met de track ‘Round & Round’. De grote artiesten wilden nog niet met F1rstman samenwerken, dus ging hij zelf aan de slag met twee vrienden en twee rappers uit Amsterdam. Binnen een dag was de track een feit en besloot F1rstman iedere dj van Nederland ermee te spammen. “We hebben hem naar meer dan zevenhonderd dj’s gestuurd, bijna allemaal hebben ze hem het eerste weekend gedraaid in de clubs. We hoopten op een half miljoen views in zes maanden. Dat haalden we al in een maand. Toen begonnen de platenlabels te bellen.”

Non Verbaal

Het stopte voor F1rstman niet bij ‘Round & Round’. De track ‘Op En Neer’ volgde, die binnen de kortste keren goud ging, zijn nummer ‘Squat’ ging daar met een platinum status overheen en zijn nieuwste wapenfeit ‘Overal’ heeft inmiddels ook al de gouden hitstatus bereikt, maar is nog niet gestopt met groeien. F1rstman maakt eigen tracks, werkt samen met anderen, speelt zich in de kijker waar hij maar kan. Zoals hij zelf zegt: “Alles wat ik uitbreng moet viral gaan.”

F1rstman is geen type voor albums, hij bouwt liever anthems. Hij vuurt zijn tracks op de wereld af op zoek naar maximaal effect. “Mijn nummers moeten langdurig effectief blijven binnen een zo breed mogelijke doelgroep. Over twintig jaar moeten ze nog steeds beluisterd worden. Ik maak pas een album als ik een effect a la The Weeknd creëer. Dat elke track in de Top 40 komt en elke track z’n eigen videoclip krijgt.”

Boekingen F1rstman

Het is een kwestie van tijd eer dat werkelijkheid wordt. Met zijn energie, zijn zelfvertrouwen, 100.000 unieke streams per dag, 1,5 miljoen unieke views per week en zijn pure talent is F1rstman met recht een entertainer te noemen. De Pitbull van Nederland. Zoals hij het zelf zegt: “Het maakt niet uit of je me voor een bejaardentehuis zet of een peuterspeelzaal. Ik geef je de garantie dat het publiek losgaat.”

Luister zijn tracks en het is niet moeilijk om je een grote zaal vol feestend publiek voor te stellen. Niet voor niets droomt de ambitieuze artiest om zijn shows live naar een hoger niveau te tillen. Als het aan F1rstman ligt staat hij in de toekomst niet alleen op het podium, maar met een complete liveband. Zodat de F1rstman-sound niet ongemerkt aan je voorbij komt, maar binnenkomt tot in het diepste van je ziel.

Dat alles met zijn ouders en zijn vierjarige dochtertje in het achterhoofd. “Ik doe niets zonder de zegening van mijn ouders, mijn dochtertje is mijn engeltje. Sinds ik haar heb, sta ik zoveel positiever in het leven. Daarom moet ik minstens zo hard gaan als Bruno Mars of Beyoncé. Wat zij hebben is wat ik wil bereiken. Hoe meer mensen ik gelukkig kan maken, hoe beter. Give a smile, create a smile. Dát is mijn motto.”

Vergelijkbare artiesten

Alle artiesten
Neem contact met ons op

Kunnen we ergens mee helpen?

* Verplichte velden.

Meer dan 60 jaar ervaring
Expert in totaalorganisatie
One stop shop voor álle artiesten

The Heart of Entertainment

Lukassen verzorgt boekingen/management van vele topartiesten, bands en acts. Met meer dan 60 jaar ervaring in de evenementenorganisatie kunnen wij je optimaal van dienst zijn en nemen wij graag alle zorgen uit handen.

© 2024 Lukassen | Privacyverklaring / Auteursrecht | Buma