024 - 323 27 14
info@lukassen.nl

Boekingsinformatie

Prijs (vanaf)
€ 3950,-
Tijdsduur
30 min
Techniek
M-set
Socials

Vragen? Contact Leon!

of één van mijn andere gezellige collega’s.

Monique Klemann is nog maar net 18 wanneer ze met haar vriend Tijn Touber de band Loïs Lane opricht. Geïnspireerd door haar idolen Aretha Franklin, Dusty Springfield en The Supremes ontwikkelt zij een soulvol stemgeluid. In 1985 vraagt Monique haar zus Suzanne of zij de band voor een optreden van de Grote Prijs van Nederland wil versterken en staan de twee voor het eerst samen op het podium. Zo wordt de karakteristieke sound van de band geboren en al winnen ze niet, het éénmalig optreden van de zussen maakt zoveel indruk dat Warner Music ze kort daarna een platencontract aanbiedt. 

De eerste single“Break it Up” uit 1987 krijgt onverwacht veel aandacht en staat enige weken in de tipparade. In 1988 heeft Loïs Lane de eerste hit met “Amsterdamned”, de titelsong van de gelijknamige film van Dick Maas. 

Het in eigen beheer opgenomen ‘My Best Friend’ wordt een grote hit. De muziekindustrie is direct weer geïnteresseerd en in 1989 verschijnt het debuutalbum ‘Loïs Lane’ bij Polydor, dat Lowland Records inlijft. De mini-cd behaalt de eerste plaats in de Album Top100. ‘It’s The First Time’ wordt een Top 10-hit en aan het eind van het jaar is het album platina. 

 Tot op de dag van vandaag is Lois Lane bezig met optredens, zij het in het commerciele circuit. Duidelijk is wel dat ze nooit op zullen houden te bestaan. Ze zullen immers altijd zusjes blijven.

Vergelijkbare artiesten

Alle artiesten
Neem contact met ons op

Kunnen we ergens mee helpen?

* Verplichte velden.

Meer dan 60 jaar ervaring
Expert in totaalorganisatie
One stop shop voor álle artiesten

The Heart of Entertainment

Lukassen verzorgt boekingen/management van vele topartiesten, bands en acts. Met meer dan 60 jaar ervaring in de evenementenorganisatie kunnen wij je optimaal van dienst zijn en nemen wij graag alle zorgen uit handen.

© 2024 Lukassen | Privacyverklaring / Auteursrecht | Buma