024 - 323 27 14
info@lukassen.nl

Boekingsinformatie

Prijs (vanaf)
Op aanvraag
Tijdsduur
1x 45min / 75min
Techniek
Excl.
Socials
Genoemde prijs is onder voorbehoud en kan afhankelijk van soort feest / aantal bezoekers / techniek variëren.

Vragen? Contact Jan!

of één van mijn andere gezellige collega’s.

De Hermes House Band boeken voor jouw evenement?
De Hermes House Band is een van de bekendste studentenbands van Nederland.
Hun bewerking van het nummer ‘I will survive’, met het befaamde lalala-meezinglijntje stond lange tijd boven aan de vaderlandse hitlijsten. Ook in het buitenland worden successen gevierd met dit nummer. In oktober 1997 bekleedde de Hermes House Band zelfs de derde plaats in de nationale top 100 van Frankrijk! Voor velen was het de eerste kennismaking met de Hermes House Band. Een grote groep mensen is echter al veel langer op de hoogte van het bestaan van deze feestband.

In 1982 was er voor het eerst op de studentensocieteit Hermes in Rotterdam sprake van een gezelschap dat zich de Hermes House Band noemde.
Dit gezelschap bestond uit een aantal studenten die op verenigingsavonden de sfeer probeerden te verhogen door middel van jamsessies.
Dit werd niet altijd gewaardeerd, instrumenten vonden dikwijls hun weg naar de open haard. De sfeer was echter wel goed.

Rond 1983 besloot een aantal muzikale studenten dat de Hermes House Band een echte popband moest worden.
Men ging serieus repeteren, er werden zangeressen en een blazerssectie aan de basisbezetting toegevoegd, en spoedig gaf de band haar eerste optreden op Studentensocieteit Hermes.
De reactie van het publiek was dit maal positief, voor het eerst sinds lange tijd hadden Rotterdamse studenten een huisband waar ze trots op konden zijn.
De Hermes House Band werd al snel gevraagd om ook in andere studentensteden te komen spelen.

In de jaren die volgden werd de liveshow geperfectioneerd.
Dat er nog wel eens iets mis kon gaan leverde soms unieke resultaten op. Tijdens een optreden viel de stroom uit terwijl de band de discokraker ‘I will survive’ speelde.
Alleen de drummer en de blaasinstrumenten konden doorspelen. Het publiek ging meedoen en het lalala-lijntje was geboren. Dit werd het handelsmerk van de Hermes House Band.

Het feit dat de band uit studenten bestaat heeft gevolgen voor de bezetting. Op het moment dat een bandlid zijn studie gaat afronden word een opvolger gezocht.
Gezelligheid en muzikaal vakmanschap zijn de belangrijkste selectiecriteria. Hierdoor blijft de band altijd een jonge energieke ploeg die van elk optreden een feest maakt.
Nieuwe jasjes en nieuwe gezichten zijn een belangrijk motto van de Hermes House Band.

Vanaf 1985 heeft de Hermes House Band in eigen beheer diverse platen en CD’s uitgebracht.
De Nederlandstalige CD ‘010-Hallo Rotterdam’ uit 1991 is in studentkringen een klassieker geworden. Het live album ‘Thuis’ (1993) is een van de bekendste CD’s van de Hermes House Band.
Dit album bevat ook de kraker ‘I will survive’ en was de directe aanleiding voor het uitbrengen van dit nummer op CD-single. Alle CD’s van de Hermes House Band landelijk verkrijgbaar.

In de zomer van 1994 besloot de Hermes House Band om het nummer ‘I will survive’ op single uit te brengen. Door twee oud-leden van de band werd speciaal voor de gelegenheid een platenlabel opgericht. Nadat de nodige voorbereidingen waren getroffen werd de plaat gereleased. Binnen 4 weken schoot de single door naar de Top 10.
Na drie weken op 2 wist de Hermes House Band de eindeloze nummer een-notering van Marco Borsato te doorbreken.
In oktober 1997 wist de HHB met ditzelfde nummer in Frankrijk de 3e positie in de nationale top 100 te bereiken.
In januari 1998 bereikte zij met hetzelfde nummer in Belgie voor de 2e keer de 3e positie in de nationale charts Op dit moment zijn Duitsland en Canada aan de beurt alwaar de HHB enthousiast ontvangen wordt.

In 1996 heeft de HHB een nieuw album gelanceerd: STRAK! Na maandenlang hard werken is er een album tot stand gekomen dat met recht professioneel genoemd kan worden. De HHB staat nooit stil en ook in 1998 is er een CD uitgebracht. ‘Life on Planet Disco’ waarop elke muzikant die ooit in de Hermes House Band heeft gezeten een deuntje meedoet.

Buiten Europa doet de HHB LIVE het ook goed.
Zo is er in het afgelopen jaar voor ‘Hollandsche Clubs’ opgetreden in Oman, Nigeria, Singapore, Curacao, Belgrado, Jemen en Bonaire!!!

In april 2001 is de lang verwachte nieuwe cd van de Hermes House Band uit gekomen. Dit nieuwe album, genaamd ‘ Voel jij het al? ‘ staat vol met originele nieuwe nummers uit de HHB keuken.

Ook het komend jaar zal een groot feest worden met optredens in binnen- en buitenland. De kreet ‘Tot ziens, tot lalala’ zal tot in lengte der dagen doorklinken.

Hermes House Band boeken?
Wil je de Hermes House Band direct en gemakkelijk boeken? Of liever eerst vrijblijvend de mogelijkheden, kosten en beschikbaarheid bespreken? Neem contact op met team Lukassen!

Vergelijkbare artiesten

Alle artiesten
Neem contact met ons op

Kunnen we ergens mee helpen?

* Verplichte velden.

Meer dan 60 jaar ervaring
Expert in totaalorganisatie
One stop shop voor álle artiesten

The Heart of Entertainment

Lukassen verzorgt boekingen/management van vele topartiesten, bands en acts. Met meer dan 60 jaar ervaring in de evenementenorganisatie kunnen wij je optimaal van dienst zijn en nemen wij graag alle zorgen uit handen.

© 2024 Lukassen | Privacyverklaring / Auteursrecht | Buma