024 - 323 27 14
info@lukassen.nl

Boekingsinformatie

Prijs (vanaf)
€ 6950,-
Tijdsduur
30 min
Techniek
M-set

Vragen? Contact Ralf!

of één van mijn andere gezellige collega’s.

Anita Meijer de jongste uit een gezin van drie werd op 29 oktober 1954 in Rotterdam-Zuid geboren . Haar eerste televisiedebuut op de Nederlandse televisie was in het legendarische kinder Tv-programma ‘Stuif Es In’ op elfjarige leeftijd. De jaren die erna volgden heeft zij niet stil gezeten, zo zong zij regelmatig in Nederlandse producties als achtergrondzangeres en bracht onder verschillende namen singels uit. Mede hierdoor kwam zij in contact met Hans Vermeulen.

Anita Meijer boeken?
In 1976 breekt Anita Meijer door met haar single “The Alternative Way” die zij samen met Hans Vermeulen uitbracht. In de periode 1976-1979 zong Anita in de door Hans Vermeulen opgerichte band Rainbow Train. Wat eind jaren 70 leidde tot een nieuwe Lp “Love You Too Much. Hierna besluit ze samen met Hans Vermeulen om beide een andere kant op te gaan. Anita komt in contact met producer Martin Duiser en dit leidde in 1981 tot een gigantische hit Why, Tell me Why.

In 1983 treden Anita en Lee Towers voor het eerst samen op. Het jaar daaropvolgend gaat zij een nieuwe uitdaging aan, als eerste Nederlandse zangeres een videoclip bij haar nummer “Heart of Stone”. Lee Towers nodigde de zangeres uit in 1985 tijdens het ‘Gala of the Year’ waarbij zij samen in duet het nummer “Run to Me zongen”. En scoren zij als duet weer hoog in de ranglijsten in 1986.

In 1992 was er veel verandering voor haar. Ze veranderde van producer en “Music Music (This is Why)” leidde tot de eerste nieuwe single

Anita krijgt meer bekendheid doordat zij de titelsong heeft gezongen voor het Nederlandstalige televisieprogramma “Het spijt me” in 1994. In de eind jaren ’80 begin jaren ’90 speelt zij meerdere malen voor een uitverkocht Ahoy.

Na haar Tv debuut in 2005 als teamcaptain in het succesvolle tv programma ‘Het gevoel van’ en stond zij ook als speciale gast op de bühne bij Amsterdam Arena tijdens het TROS Muziekfeest

In 2006 maakt Anita Meijer haar musicaldebuut in de productie van Joop van den Ende de CATS. Waarin zij de rol vertolkte van de oude wijze kat Grizabella.

Met een 30 jarige zangcarrière op haar naam en haar doorslaande hits in de jaren ’80 en nationale nummer 1 status, is haar succes alleen maar verder uitgebouwd. En is zij geridderd in 2001.

“Rustig aan doen is niets voor mij en zingen is het leukste wat ik kan doen” aldus Meijer.

In 2009 neemt Anita een nieuwe stap in haar carrière en neemt ze samen met het Metropole orkest het album ‘Tears go by’ op. Dit album bevat klassieke popnummers waar Anita een speciale binding mee heeft. Hiervan werd een live registratie gemaakt, welke op TV werd uitgezonden.

ANITA MEIJER BOEKEN?
Wil je graag Anita Meijer boeken? Dat kan makkelijk en betrouwbaar bij artiesten boeken bureau Lukassen. Neem nu contact met ons op.

Vergelijkbare artiesten

Alle artiesten
Neem contact met ons op

Kunnen we ergens mee helpen?

* Verplichte velden.

Meer dan 60 jaar ervaring
Expert in totaalorganisatie
One stop shop voor álle artiesten

The Heart of Entertainment

Lukassen verzorgt boekingen/management van vele topartiesten, bands en acts. Met meer dan 60 jaar ervaring in de evenementenorganisatie kunnen wij je optimaal van dienst zijn en nemen wij graag alle zorgen uit handen.

© 2024 Lukassen | Privacyverklaring / Auteursrecht | Buma