024 - 323 27 14
info@lukassen.nl

Boekingsinformatie

Prijs (vanaf)
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Techniek
Op aanvraag
Socials

Vragen? Contact Jan!

of één van mijn andere gezellige collega’s.

Bløf wordt opgericht in 1992 door Peter Slager die bas speelt, drummer Henk Tjoonk, zanger/gitarist Paskal Jacobsen en toetsenman Bas Kennis. Eind 1994 start het kwartet met de opnamen voor het eerste album ‘Naakt Onder De Hemel’. Deze zal in februari ’95 in eigen beheer verschijnen. Later dat jaar sluit de groep een distributiecontract met EMI. ‘Naakt Onder De Hemel’ is nu goed verkrijgbaar en ook in Hilversum begint men de groep te ontdekken. Ondertussen is het nummer ‘Aan De Kust’ in Zeeland uitgegroeid tot het alternatieve provincievolkslied.

Bløf wordt in 1996 door de Provincie Zeeland onderscheiden met de Zeeuwse Aanmoedigingsprijs Voor Jong Talent. Het geldbedrag dat bij deze prijs hoort, wordt besteed aan de productie van het tweede album. Bij de release van dit album, ‘Helder’, gaat het niet zoals de band hoopt. Ook de singles ‘Helder’ en ‘Zeven Nachten’ doen nagenoeg niets. Men overweegt te stoppen, maar uiteindelijk wordt de knoop doorgehakt: Geert Tjoonk ruimt het veld en zijn plek wordt ingenomen door Chris Gøtte. De groep zet een alles of niets offensief in en dan gebeurt er een klein Bløf wonder. Frank van der Meijden die bekend is als de vroegere manager van Doe Maar, biedt zich aan en ja, dan gaat het ineens hard.

Als eerste regelt Van der Meijden een “normaal” contract met EMI. De maatschappij gaat er aan trekken en in januari 1998 volgt eindelijk de eerste hit: ‘Liefs Uit Londen’. Als ‘Helder’ vervolgens met een bonus live-cd’tje verschijnt gaat het album eindelijk na zo’n anderhalf jaar goed lopen, dit mede door het succes van de live-singles ‘Aan De Kust’ en ‘Wat Zou Je Doen’. In de zomer treedt de groep op met het Zeeuws Orkest tijdens het Straatfestival In Vlissingen. Opnamen hiervan zullen later als mini cd onder de titel ‘XXL’ verschijnen.

‘Boven’, Bløf’s derde, verschijnt in April 1999. Het hek is nu volledig van de dam. De band is niet van radio en tv af te slaan en het regent onderscheidingen en nominaties. Bløf doet een Marlboro Flashback tour waarbij nummers van Doe Maar gespeeld worden. Er verschijnt ook een boek over Bløf: ‘Rijden Door De Nacht’ en een ander opmerkelijk feit is de reis naar Spitsbergen, in september voor een tv-special. ‘Het meest noordelijke concert ooit’ krijgt een vermelding in het Guinness Book Of Records.

Het jaar 2000 begint super. Het viertal krijgt de gouden notenkraker van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond en in de categorie Beste Nederlandse Groep is er een Edison. De groep werkt dan al aan haar vierde volwaardige album ‘Watermakers’ Wanneer die plaat eenmaal daadwerkelijk verschijnt, is het album binnen een week platina. De singles ‘Dansen Aan Zee en ‘Hier’ wijzen de langspeler de weg naar ontelbare huiskamers.

Het supergroepbestaan gaat de heren echter niet in de koude kleren zitten. Eerst wordt op 30 november een optreden in Tilburg stopgezet wanneer Paskal door oververmoeidheid in elkaar zakt. In allerijl worden een aantal optredens afgelast. Eind van het jaar volgt de mededeling dat er ook nog een aantal theateroptredens verschoven zullen worden. Begin januari 2001 is de band terug met een concert in Ahoy en de release van de single ‘Ze Is Er Niet’.Eind februari ontvangt de band wederom een Edison voor Beste Nederlandse Groep. Vervolgens begint de band aan een geheel uitverkochte theatertour door Nederland, maar deze wordt door plotselinge rampspoed gedwongen afgebroken.

Op 17 maart komt drummer Chris Götte door een noodlottig motorongeval in de buurt van Middelburg om het leven. Het overlijden van Chris levert een stroom aan condoleances op de website van Bløf op, waaruit blijkt hoeveel mensen meeleven met dit immense verlies van de populaire band. Dit medeleven werd nogmaals benadrukt op de TMF Awards, waar Bløf een award won voor Beste Popgroep Nationaal. Tijdens deze avond riep Marco Borsato het publiek op voor één minuut stilte ter nagedachtenis aan Chris en eerde Kane de overleden drummer door temidden van “Damn those eyes” een break te maken en daar “Harder dan ik hebben kan” te vertolken.

Ter nagedachtenis aan Chris werd in juni 2001 de live cd “Oog in Oog – Live in Ahoy'” uitgebracht. De volledige opbrengst van deze cd werd geschonken aan stichting Warchild.

De band kondigt aan dat zij, ondanks het tragische verlies van Chris, zal doorgaan met doen wat zij het liefste doet, het maken van muziek, en begint na een periode van rouw aan het schrijven van nieuwe nummers.

In drummer Norman Bonink vindt Bløf een nieuw volwaardig bandlid.

Benieuwd of de artiest boeken nog mogelijk is op de datum van jouw event, feest of festival? Neem contact met ons op

Vergelijkbare artiesten

Alle artiesten
Neem contact met ons op

Kunnen we ergens mee helpen?

* Verplichte velden.

Meer dan 60 jaar ervaring
Expert in totaalorganisatie
One stop shop voor álle artiesten

The Heart of Entertainment

Lukassen verzorgt boekingen/management van vele topartiesten, bands en acts. Met meer dan 60 jaar ervaring in de evenementenorganisatie kunnen wij je optimaal van dienst zijn en nemen wij graag alle zorgen uit handen.

© 2024 Lukassen | Privacyverklaring / Auteursrecht | Buma