024 - 323 27 14
info@lukassen.nl

Boekingsinformatie

Prijs (vanaf)
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Techniek
Excl.
Socials

Vragen? Contact Jan!

of één van mijn andere gezellige collega’s.

Schoonheid is niet te maken, je moet het vangen en met veel geduld tot volle wasdom laten komen. Racoon weet als geen ander: goede liedjes schrijven, dat kost tijd. Soms wel jaren. Jaren waarin wordt gewikt en gewogen, geluisterd en geruzied, geschreven en herschreven. Nu zijn die liedjes allemaal klaar, de plaat is af. Het is zelfs zo’n vreselijk goede, hemeltergend persoonlijke, op-het-janken-af mooi album geworden, dat de jongens van Racoon blij zijn dat ze alle tijd hebben genomen. Het besef dat iets goed is, kun je namelijk niet in tijd uitdrukken.

Gerijpt en vaak melancholisch

Het is een oogopslag. Een klank. De zon die je achterhoofd verwarmt. Een pasgeboren kind dat voor het eerst naar je lacht. Een koud biertje op de eerste terrasdag van het jaar. Een plaat. Deze plaat: “Another Day”. Deze keer nam Racoon de mogelijkheid te baat om in alle vrijheid aan hun derde album te werken. Het creatieve en vervolgens opnameproces heeft ruim 2 jaar in beslag genomen en kwam tot stand in nauwe samenwerking met producer en fan van het eerste uur Michel Schoots. “Another Day” is een pure popplaat geworden en met een sterke live feel ingespeeld. Racoon klinkt muzikaal eerlijk, recht voor zijn raap en ongekunsteld. Tekstueel volwassen, gerijpt en vaak melancholisch, maar onverminderd hoopvol en positief. Een gegroeide Racoon heeft een 13 nummers tellende CD afgeleverd die als vanzelf een goede vriend van je wordt.

Debuutalbum:“Till Monkeys Fly”

Racoon’s debuutalbum:“Till Monkeys Fly”, stamt al weer uit 2000. En door hun herkenbare geluid, duurt het niet lang of Racoon wordt een band waaraan gerefereerd wordt. Een vaste waarde in de Nederlandse popmuziek. Van “Till Monkeys Fly” komen de singles en radio hits “Blue Days” en “Feel Like Flying” . Vooral “Feel Like Flying” blijkt een blijvertje en eindigt in 2004 zelfs op een tweede plek in de door 3FM samengestelde Top 100 Aller Tijden van de Nederlandse Popmuziek. De single “Eric’s Bar” komt uit in 2001 en is de voorloper van het tweede album; “Here We Go Stereo!”.

Heb je fans en heb je 2 geweldige albums

Twee en een half jaar geleden laat Racoon’s toenmalige platenmaatschappij de groep gaan tijdens de grote schoonmaak van de Nederlandse stal. De fans echter lieten Racoon zeker niet vallen. Integendeel zelfs: het werd bij de optredens steeds drukker. Ook de band zelf heeft het hoofd nooit laten hangen. Het geloof in eigen kunnen is altijd gebleven, dus dat Racoon door zou gaan stond als een paal boven water. Ook zonder deal ben je dezelfde goede band, heb je fans en heb je 2 geweldige albums op je naam staan. Het schrijven van de nieuwe nummers begon dan ook al op de dag dat ze contractueel vrij waren.

In het voorjaar van 2004 wordt een nieuwe deal getekend met de grote independent [PIAS] en kan een nieuw avontuur beginnen. Dit jaar zal Racoon véél optreden; in het clubcircuit; op de festivals en op radio en tv. Ze hebben er zin in, want live spelen zit Racoon in het bloed. “Another Day” ligt vanaf 31 maart in de winkel. Racoon is terug met “Another Day”.

Samenstelling Racoon

RACOON: Bart van der Weide (Zang)
Dennis Huige (Gitaar)
Stefan de Kroon (Bas)
Paul Bukkens (Drums)

Vergelijkbare artiesten

Alle artiesten
Neem contact met ons op

Kunnen we ergens mee helpen?

* Verplichte velden.

Meer dan 60 jaar ervaring
Expert in totaalorganisatie
One stop shop voor álle artiesten

The Heart of Entertainment

Lukassen verzorgt boekingen/management van vele topartiesten, bands en acts. Met meer dan 60 jaar ervaring in de evenementenorganisatie kunnen wij je optimaal van dienst zijn en nemen wij graag alle zorgen uit handen.

© 2024 Lukassen | Privacyverklaring / Auteursrecht | Buma