024 - 323 27 14
info@lukassen.nl

Boekingsinformatie

Prijs (vanaf)
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Techniek
Op aanvraag
Socials
Genoemde prijs is onder voorbehoud en kan afhankelijk van soort feest / aantal bezoekers / techniek variëren.

Vragen? Contact Teun!

of één van mijn andere gezellige collega’s.

Bekend van diverse hits zoals “Inside my Head”, “She”, “Don’t Kill me Tonight”, “Blind for you”, “Johnny”, “Good thing” en de succesvolle Rockopera “Di-rect doet Tommy” van The Who.

Di-rect is terug van weg geweest met de nieuwe frontman Marcel van Veenendaal en toetsenist / co-writer Vince van Reeken. De eerste single in de nieuwe bezetting is “Times are changing”. Van Powerpunk tot Rock (ballads), zalige melodieën. De energie en muzikaliteit spat van het podium en de nieuwe sound bezorgt je echt kippenvel.

Jamie

In 1999 heeft Jamie van Westland, de drummer van Di-rect samen met zijn vader de band Di-rect opgericht. Na de demo “Just the Way I do” op Radio 3FM tijdens het radioprogramma van DJ Rob Stenders kreeg Di-rect een eigen management en een platencontract. En verschijnt het eerste album “Discover” die wordt bekroond met een gouden plaat.

Rollercoaster

Het succes lijkt wel een Rollercoaster in 2002. Zo staan ze op diverse grote events zoals Parkpop, Pinkpop en reizen zelfs af naar Indonesië voor een tour. Zo maakten zij ook de titelsong “Adrenaline” voor de film Adrenaline waar Georgina Verbaan in speelde. En ontvangen zelf de Tros Mega-Award voor ‘populairste artiest/groep van het jaar’.

She

In 2003 staat Di-rect bijna een week in Ahoy Rotterdam tijdens ‘De Vrienden van Amstel Live’. Tijdens het ‘Edison gala’ krijgen ze zelf de publieksprijs ‘Single van het Jaar 2002’ voor het nummer “Inside my head”. Tijdens de TMF Award krijgen zij zelf de prijs voor ‘Best Rock Nationaal’ en ‘Best Video’ “Adrenaline”.

Don’t Kill me Tonight

Het harde werken voor het tweede album ‘Over the Moon’ wordt dik beloond. Het album van o.a. de hits zoals “Adrenaline”, “She”, “Rollercoaster” en “Don’t Kill Me Tonight” wordt net zoals het album ‘Discover’ bekroond met een goude plaat.

Di-rect live

Ook in 2005 slepen ze vele prijzen binnen, namelijk de TMF Award ‘Best Video’ voor “Rollercoaster”, Sena Guitar Award voor ‘Favorite Guitarplayer’ Tim Akkerman, Sena Guitar Award voor ‘Supporting Guitarplayer’ door Spike en krijgen zij de Haagse Popprijs 2004 voor ‘Beste Live Act’ omdat zij live een goede performance hebben en de energie en de muzikaliteit van het podium laten afspatten.

Cool without you

In 2005 komt de single “Hungry for Love” uit, waarna het Album ‘All System Go’ gelijk op nummer 1 binnenkomt in de Mega Top 100. Opnieuw worden zij weer bekroond voor ‘Beste Live Act’ dit keer door de 3FM Award Show. En verschijnt de Single “Cool Without You” waarna zij kort erna de TMF Award ‘Beste Popgroep Nationaal’ ontvangen.

Blind for you

Tijdens Pinkpop 2005 treden zij voor het eerst op samen met Wibi Soerjadi, de bekende klassieke pianist en brengen zij samen het nummer “Blind for you” ten gehore. In 2005 heeft Di-rect absoluut niet stil gezeten, want ze besloten mee te doen aan ‘MTV’s Road Rally’ waarin zij samen met de Belgische band Nailpan de strijd aan gaan om zonder geld als eerste in een gammele bus New York City te bereiken. Door middel van optredens verdienden zij geld voor eten en benzine.

Di-rect Live & Acoustic

In 2008 begon Di-rect met de “Live & Acoustic Tour” naar aanleiding van het album genaamd ‘Di-rect’. De zalen waren afgeladen vol. De liefhebbers werden overweldigd met rock met een akoestisch tintje. Het was zo’n groot succes dat de tour in 2009 op vergelijkbare wijze werd herhaald. Hiervan verscheen het album ‘Di-rect Live & Acoustic’ en de gelijknamige DVD in hetzelfde jaar.

Tim Akkerman

Di-rect besloot in 2008 onder leiding van musicalproducer Jan Rot iets anders te gaan doen. Namelijk de Rockopera Tommy van The Who, deze is in het Nederlands herschreven en werd v.a. 16 februari 2008 in alle grote theaters vertolkt. De rockopera “Di-rect doet Tommy” was een daverend succes, de zalen waren afgeladen vol en was een groot plezier voor jong en oud. Tot in februari Tim Akkerman vertelde de stekker uit de band trok en besloot Di-rect naar de laatste show op 10 april 2008 te gaan verlaten. De band werd 10 april overweldigd met een staande ovatie en het oude Di-rect was passé.

Bnn Di-rect

De band viel als een kaartenhuis in elkaar. Het waren moeilijke tijden voor de overige bandleden Spike, Jamie en Bas. Ze besloten om niet bij de pakken neer te gaan zitten en gingen het avontuur aan op zoek naar een nieuwe frontman. Dit deden zij met behulp van Bnn. In de tien afleveringen tellende reeks van het Bnn programma “Wie is Di-rect” kon men volgen hoe de band op zoek ging naar een nieuwe frontman. Dit was beslist niet makkelijk.

Totdat Marcel van Veenendaal aan het licht komt en samen met Sven in de finale staat. Marcel wint de finale en de onzekere tijd van het bestaan van de band is voorbij. Marcel de nieuwe frontman, Spike, Jamie, Bas en de toetsenist / co-writer Vince van Reeken kunnen beginnen aan een nieuw hoofdstuk in hun carrière. De nieuwe single “Times Are Changing” scoort dan ook hoog in de hitlijsten.

Di-rect is back Times Are Changing….! Boek deze artiest nu bij Lukassen!

Vergelijkbare artiesten

Alle artiesten
Neem contact met ons op

Kunnen we ergens mee helpen?

* Verplichte velden.

Meer dan 60 jaar ervaring
Expert in totaalorganisatie
One stop shop voor álle artiesten

The Heart of Entertainment

Lukassen verzorgt boekingen/management van vele topartiesten, bands en acts. Met meer dan 60 jaar ervaring in de evenementenorganisatie kunnen wij je optimaal van dienst zijn en nemen wij graag alle zorgen uit handen.

© 2024 Lukassen | Privacyverklaring / Auteursrecht | Buma