024 - 323 27 14
info@lukassen.nl

Boekingsinformatie

Prijs (vanaf)
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Techniek
Excl.
Socials

Vragen? Contact Levi!

of één van mijn andere gezellige collega’s.

SBMG, oftwel 'Sawtu Boys Money Gang', is een muzikaal duo bestaande uit Chyvon Pala (alias Chivv) en Henk Mando (alias Henkie T.). Beiden zijn opgegroeid in Kraaiennest, een deel van de Bijlmer in Amsterdam-Zuidoost, en kennen elkaar al sinds hun jeugd. Deze langdurige vriendschap is verder ontwikkeld tijdens hun middelbare schooltijd, waar ook hun liefde voor muziek begon te groeien. In 2013 besloten ze om samen muzikaal te gaan samenwerken. In de beginperiode vormden ze een trio met Bryan Oduro (BKO).

De naam SBMG is afgeleid van de Surinaamse band 'Sawtu Boys', waar een neef van Henkie T. in speelt. Sawtu Boys betekent letterlijk 'jongens met geld'. Het duo veranderde de naam in 'Sawtu Boys Money Gang', maar vaak wordt de afkorting SBMG gebruikt. Op 15-jarige leeftijd brachten ze hun nummer 'Heel Arrogant' uit, waarmee ze hun eerste optredens wisten te bemachtigen. Binnen een jaar traden ze al meer dan 200 keer op in Nederland en België.
Hun opkomst begon voornamelijk op YouTube. Dit trok de aandacht van Kees de Koning van het label Top Notch. De oprichter van het platenlabel bood de artiesten in 2014 een contract aan. Hun single 'Oeh Na Na' kwam in de hitlijsten niet hoger dan de Top 30, maar werd wel een hit op internet. Zelfs Zangeres Anouk tweette over de aanstekelijkheid van het nummer. Op YouTube werd het liedje binnen een jaar 4,5 miljoen keer bekeken. Uiteindelijk werden er zelfs 10 miljoen streams voor het nummer behaald. Tegenwoordig zijn de mannen van SBMG regelmatig te vinden in de muziek charts.

Bij Lukassen kun je alle artiesten boeken!

Vergelijkbare artiesten

Alle artiesten
Neem contact met ons op

Kunnen we ergens mee helpen?

* Verplichte velden.

Meer dan 60 jaar ervaring
Expert in totaalorganisatie
One stop shop voor álle artiesten

The Heart of Entertainment

Lukassen verzorgt boekingen/management van vele topartiesten, bands en acts. Met meer dan 60 jaar ervaring in de evenementenorganisatie kunnen wij je optimaal van dienst zijn en nemen wij graag alle zorgen uit handen.

© 2024 Lukassen | Privacyverklaring / Auteursrecht | Buma