024 - 323 27 14
info@lukassen.nl

Boekingsinformatie

Prijs (vanaf)
€ 1950,-
Tijdsduur
30 min
Techniek
A-set
Socials

Vragen? Contact Joyce!

of één van mijn andere gezellige collega’s.

Het duo “De Deurzakkers” is een begrip in ons land als het gaat om het maken van stemming. Feesten en partijen zijn steevast een succes als Clemens van Bracht en Willem van Schijndel op het podium verschijnen. En dat al bijna 30 jaar lang!
Het repertoire van “De Deurzakkers” liegt er niet om en het moet al gek gaan wil je geen nummer van de heren mee kunnen zingen.

Hadden Clemens en Willem in het begin een carnavalsimago, dat zijn ze allang ontgroeid.
Met het repertoire van de Deurzakkers verschenen ze de afgelopen jaren vele malen rond carnaval in de hitlijsten, echter opmerkelijk is dat de Deurzakkers het hele jaar door optreden met hun “tijdloze feestmuziek” zoals ze dat zelf bestempelen.

In een mum van tijd is er een wisselwerking tussen publiek en artiesten.
Van Groningen tot Maastricht, maar ook in België zijn De Deurzakkers nog steeds veel gevraagde gangmakers in menige horeca- en feestgelegenheden.

Het is allemaal begonnen met een idee van Willem in februari 1974: “Zak es lekker door”.
“We gaan een plaatje maken”, zei hij destijds tegen Clemens van Bracht waarmee hij in een grammofoonplatenzaak in Den Bosch “Oeteldonk” werkte. Uiteindelijk werd “Zak es lekker door” in samenwerking met hofkapel de Kikvorschen, FC Den Bosch en Jan Vis, die de weg naar Hilversum kende, in 1975 een Top-10 hit en bekroond met de carnavalskraker van het jaar.

“De Deurzakkers” waren geboren en ze hadden meteen de smaak te pakken, maar ervaring en de juiste liedjes bleken echter te ontbreken waardoor het succes enkele jaren beperkt bleef tot enige bekendheid in de regio.

Waren de Deurzakkers een eendagsvlieg?

Neen! In 1983 was het opnieuw raak met “Waar is de steek van de keizer”, een cover van het populaire liedje uit de film “De Boezemvriend”.
De B-kant van deze single, “La-la-la van Strauss”, ook wel de Straussmedley genoemd, is tot op de dag van vandaag een ongekend succes tijdens optredens en uitermate populair in voetbalstadions in Nederland, België en zelfs in Duitsland.

Vanaf dat moment was het steevast raak en werd traditioneel bijna jaarlijks een carnavalsliedje afgeleverd en ontstonden hits zoals “Het feest kan beginnen”, “Doe ze thuis de hartelijke groeten”, “Geef ons de sleutel maar”, “Het is hier binnen beter dan buiten”, “Doe ’n stapje naar voren” en de “Pizzahut”.

Ook al doen de Deurzakkers hun naam wel eens eer aan, het serieuze aspect blijven ze inzien. Er moet immers keihard gewerkt blijven worden om de formule, maar ook de optredens te kunnen continueren. “Feest in de tent” is en blijft het uitgangspunt van “De Deurzakkers” en die intentie heeft het duo nog steeds. Het hele jaar door worden optredens verzorgd in Nederland en België, maar ook ver daarbuiten.

“Hollanders houden van haring, op tijd een borrel en een feestje, en gezellige liedjes die ze mee kunnen zingen”.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Deurzakkers regelmatig te gast zijn bij Nederlanders die in het buitenland wonen en werken.
Met hun lijflied “Het feest kan beginnen want wij zijn binnen” reisden ze afgelopen jaren meerdere malen af naar o.a Oostenrijk en Spanje, maar ook Curacao, Singapore, Mexico en New York.

Tijdens het EK voetbal van 2004 in Portugal maakten de Deurzakkers samen met de Havenzangers een succesvolle “voetbalsingle” met de titels “Wij gaan voor rood wit blauw” en “Oranjebal in Portugal”.

In 2005 werd de traditie van carnaval voortgezet met een fantastische single genaamd “Volle Kracht Vooruit”. Dit lied, geschreven door Guus Meeuwis en Jan Willem Rozenboom, haalde alle mogelijke hitlijsten en kan derhalve bijgeschreven worden in het rijtje van succesvolle Deurzakkers hits.

Vergelijkbare artiesten

Alle artiesten
Neem contact met ons op

Kunnen we ergens mee helpen?

* Verplichte velden.

Meer dan 60 jaar ervaring
Expert in totaalorganisatie
One stop shop voor álle artiesten

The Heart of Entertainment

Lukassen verzorgt boekingen/management van vele topartiesten, bands en acts. Met meer dan 60 jaar ervaring in de evenementenorganisatie kunnen wij je optimaal van dienst zijn en nemen wij graag alle zorgen uit handen.

© 2024 Lukassen | Privacyverklaring / Auteursrecht | Buma