024 - 323 27 14
info@lukassen.nl

Boekingsinformatie

Prijs (vanaf)
€ 4500,-
Tijdsduur
30 minuten
Techniek
A- of M-set
Socials

Vragen? Bel Teun...

of één van mijn andere gezellige collega’s.

Het begon allemaal in 1967 toen George Baker solliciteerde als zanger bij de band ‘Soul Invention’. In die tijd ontdekte hij ook zijn talent als songwriter. Toen de band in 1969 bij het toenmalige platenlabel ‘Negram’ een geslaagde auditie deed, werden er drie nummers van hem opgenomen en één ervan was Little Green Bag. Ook werd de naam van de band veranderd in The George Baker Selection.

Hits:

Het nummer werd een wereldhit en bereikte de 5e plaats in de US Billboard Top 100 en hierna volgden meerdere hits zoals ‘Dear Ann’, ‘Tonight’, ‘I’m on my way’ en ‘Baby Blue’. Maar het absolute hoogtepunt was uiteraard de in 1975 verschenen single Una Paloma Blanca, die met een verkoop van meer dan 9 miljoen exemplaren een absolute wereldhit werd. Zowel Little Green Bag als ook Una Paloma Blanca zijn tot op de dag van vandaag wereldwijde evergreens die nog steeds over al in de wereld te horen zijn. Na al die jaren door de wereld te hebben getourd en meer dan 25 miljoen platen te hebben verkocht viel het doek in 1978 voor de groep en ging George Baker verder als Solo Artiest.

Restart:

In 1985 werd het tijd voor een nieuwe George Baker Selection en het was meteen RAAK! Hun 1e release, Santa Lucia by Night, werd meteen een grote hit en George Baker Selection Part Two was meteen een succes. Nieuwe gouden platen en tournees volgden, totdat ook ‘GBS Part Two’ in 1989 uit elkaar ging en George Baker weer solo ging. Na al die jaren treedt hij nog steeds overal in de wereld op.

Tweeduizend zeventien

Dat één van zijn grootste hits anno 2017 nog steeds populair is blijkt weer eens uit het feit dat de wereld beroemde acteur David Hasselhof, die tijdens de recente concerten van André Rieu in 2017 in Maastricht als gast artiest optreedt, het nummer Una Paloma Blanca zingt. Onlangs werd Little Green Bag nog gebruikt in de commercial van Lidl waar hij ook nog te zien was als acteur. Dat hij internationaal ook nog niet vergeten is blijkt uit het feit dat hij zojuist nog een succesvolle tournee heeft gedaan in de Pacific. George Baker is nog lang niet van plan om ermee te stoppen. De muziek is waar hij voor leeft en nog steeds is hij regelmatig in zijn studio te vinden en uiteraard ook op alle verschillende podia in binnen en buitenland, de plaats waar hij zich thuis voelt.

Belangrijke Mijlpalen:

Reservoir Dogs: ‘Little Green Bag’ scoorde in 1999 hoog in de hitlijsten nadat het was gebruikt als titelsong voor Quentin Tarantino’s film Reservoir Dogs. Naar aanleiding van dit succes werd ‘Little Green Bag’ gebruikt voor een Japanse reclamespot van een bekend whiskeymerk, en de overweldigende reacties op deze commercial deden de platenmaatschappij besluiten de single en het album in zijn geheel opnieuw uit te brengen. Vervolgens gebruikten ook reclamebureaus in Frankrijk, Scandinavië en Italië ‘Little Green Bag’, met als gevolg dat het liedje 30 jaar na de eerste release opnieuw een internationale hit werd.

Tom Jones: Ook Tom Jones scoorde in 1999 met zijn coverversie van Little Green Bag een nummer-1 hit in onder andere Engeland: hij verkocht meer dan 3 miljoen exemplaren.

Stefan Raab: Als klap op de vuurpijl scoorde de Duitse megaster Stefan Raab met zijn Una Paloma Blanca Boys in 1999 een nummer-1 hit in alle Duitstalige landen met ‘Una Paloma Blanca’.

Vet Hard: In 2005 werd een remake van Una Paloma Blanca gebruikt in de Nederlandse bioscoopkraker Vet Hard. Het nummer verscheen wederom in de hitlijsten van verschillende landen.

The Kite Runner. In 2008 werd ‘Una Paloma Blanca’ gebruikt in de internationale kaskraker ‘The Kiterunner’, een verfilming van de bestseller ‘De vliegeraar’ van Khaled Hosseini. De single verscheen hierdoor wederom in enkele hitlijsten.

Supermarkt Lidl

Populaire reclame van supermarkt keten Lidl waarin George Baker schittert als acteur met de hoofdrol in de commercial.

Vergelijkbare artiesten

Alle artiesten
Neem contact met ons op

Kunnen we ergens mee helpen?

* Verplichte velden.

Meer dan 60 jaar ervaring
Expert in totaalorganisatie
One stop shop voor álle artiesten

The Heart of Entertainment

Lukassen verzorgt boekingen/management van vele topartiesten, bands en acts. Met meer dan 60 jaar ervaring in de evenementenorganisatie kunnen wij je optimaal van dienst zijn en nemen wij graag alle zorgen uit handen.

© 2024 Lukassen | Privacyverklaring / Auteursrecht | Buma