024 - 323 27 14
info@lukassen.nl

Boekingsinformatie

Prijs (vanaf)
€ 3195,-
Tijdsduur
30 min
Techniek
A- of M-set
Socials

Vragen? Contact Susan!

of één van mijn andere gezellige collega’s.

Biografie Dennie Christian

Dennie Christian is op 22 mei 1956 in Bensberg bij Keulen als Bernd Althoff geboren.
Toen hij leerjongen bij verzekeringsmaatschappij was, leerde hij zijn latere producer kennen.

Zijn eerste liedjes nam Dennie als 17-jarige op. Zijn eerste plaat was “Jede grosse Liebe hat ein Happy-End”. Pas zijn vierde single bracht het succes: “Rosamunde”.

Op 10 september 1981 trouwde Dennie de een jaar jongere Duitse Roswitha Smid in Heerlen. Een paar duizend mensen stonden langs de weg, om het jonge paar na zijn huwelijk te zien. Op 3 juli 1983 kwam dochter Romina ter wereld, op 2 januari 1989 zoon Aljoscha André.

Dennie trok zich na zijn eerste vijf jaar als artiest uit Duitsland terug en concentreerde zich als zanger en tv- en radio-presentator op de Benelux.

Als opvolger van Freddy Quinn presenteerde hij het “Schlagerfestival van Kerkrade” sinds 1982. Na de dood van zijn manager, vriend en festival-organisator Harry Thomas in 1991 nam hij ook de organisatie van het festival over. Aan het eind van de jaren 80 keerde hij terug en had een comeback in Duitsland.

Een platina LP en elf gouden LP”s evenals twee gouden singles ontving de zanger tot nu toe. Tekst: Stefan Ulrichs/Marjolein Kranse (Dennie Christian Service)

Over de artiest en mens ‘Dennie Christian’

Sommige mensen behouden ook als ze ouder worden een soort innerlijke jeugd, die het hun mogelijk maakt, in hun doen en laten flexibel en sprankelend van geest te blijven. Mensen, bij wie de jaren geen sporen achterlaten. Dennie Christian is zo'n mens.

De inmiddels 44-jarige had in de afgelopen 27 jaar zowel in Duitsland als ook in de Benelux groot succes als radio- en TV-presentator, als presentator van het Schlagerfestival en als zanger. Tot op heden heeft de in Bensberg geboren zanger ontelbare albums en singles uitgebracht en daarmee een platina en ettelijke gouden elpees verdiend. Hij straalt nog steeds dezelfde charme en energie uit als in 1973, toen hij met ‘Rosamunde’ de eerste superhit scoorde. Maar ook op een ander gebied heeft Dennie Christian een verbazingwekkend talent.

Spelenderwijs lukt het hem om zijn positieve levensinstelling, zijn plezier in de omgang met mensen en de liefde voor Duitstalige muziek op het publiek over te brengen. Door hem werd het ‘Schlagerfestival”, dat hij sinds 1982 presenteert, tot een van de grootste en meest succesvolle shows in dit genre.

Hij presenteerde in de jaren 80 en 90 een wekelijks programma op de Nederlandse radio en het RTL-TV-programma “Musikcafe”. Ondanks zijn succes is de sympathieke krullenkop met beide benen op de grond gebleven. Voor zijn buren in zijn woonplaats Wardenburg (bij Oldenburg) is Dennie Christian “die aardige vent van hiernaast”, Nog steeds.

Hoewel hij door zijn vele verplichtingen niet veel vrije tijd met zijn gezin kan doorbrengen, kan Dennie Christian het zingen echter gewoonweg niet laten!

Artiesten uit hetzelfde genre

Bij Lukassen kun je een groot aantal artiesten boeken in hetzelfde genre. Denk hierbij aan Otto Lagerfett, Immer Hansi en natuurlijk Marloez Atemlos.

Vergelijkbare artiesten

Alle artiesten
Neem contact met ons op

Kunnen we ergens mee helpen?

* Verplichte velden.

Meer dan 60 jaar ervaring
Expert in totaalorganisatie
One stop shop voor álle artiesten

The Heart of Entertainment

Lukassen verzorgt boekingen/management van vele topartiesten, bands en acts. Met meer dan 60 jaar ervaring in de evenementenorganisatie kunnen wij je optimaal van dienst zijn en nemen wij graag alle zorgen uit handen.

© 2024 Lukassen | Privacyverklaring / Auteursrecht | Buma