024 - 323 27 14
info@lukassen.nl

Boekingsinformatie

Prijs (vanaf)
Op aanvraag
Tijdsduur
60 min
Techniek
Excl.
Socials

Vragen? Contact Levi!

Contact me, maar gelieve niet early in the morning...

Kris Kross Amsterdam (KKA): is een gerenommeerd, krachtig, energiek trio is, met hitsingles en shows wereldwijd ooit ontstaan met twee broers in 2011 in Amsterdam. Met hun naam als eerbetoon aan het legendarische Amerikaanse duo uit de jaren 90 hiphop gouden eeuw – Kris Kross, waar ze zo dol op zijn – wilden de broers Sander en Jordy Huisman een geluid creëren dat hun talloze invloeden op naadloze wijze smeedde. De broers besloten om feesten te organiseren in Amsterdam, hun geboortestad. Hier konden ze precies spelen wat ze misten in de Nederlandse clubscene: een onconventionele mix van R&B, hiphop, twerk, trap en house. Jordy en Sander hadden eerst hun eigen act, maar later in 2014 bundelden MC Yuki Kempees hun krachten. Sindsdien ging Kris Kross Amsterdam verder als trio.

Deal met platenlabel Spinnin ‘Records

2015 was het jaar dat Kris Kross Amsterdam een deal sloot met het platenlabel Spinnin ‘Records en hun eerste release ooit had: “Tot de ochtend”. Nadien liet KKA meerdere releases op het label vallen, met een extreem grote impact, die wereldwijd de aandacht trokken. Onder deze releases zijn: “SEX”, een internationale megahit met Cheat Codes met meer dan 515 miljoen streams, “Are You Sure?”, Een enorme samenwerking met de Britse popster Conor Maynard en de Amerikaanse hiphopartiest Ty Dolla $ ign, “Vámonos “Met voormalig Fifth Harmony-zanger Ally Brooke en rapper Messiah, en de release met Conor en The Boy Next Door,” Whenever “. Deze track is afkomstig van Shakira’s “Whenever, Wherever”, maar werd ondergedompeld in KKA-stijl en werd de ultieme zomerhit van 2018. “Whenever” is goed voor meer dan 173 miljoen streams in totaal en kreeg wereldwijde aandacht van Billboard Dance Chart, Global Top 50 Chart en 29 Viral Charts op Spotify. Om het helemaal af te maken, heeft het record een gecertificeerde platinastatus in Nederland en Zweden bereikt – en een gouden status in Finland. Met hun nieuwste en eerste Nederlandse hit “Hij Is Van Mij” klom KKA onmiddellijk naar een Nederlandse # 1 positie. Deze pakkende, prestigieuze releases – die typisch zijn voor het KKA-geluid – verzamelen samen meer dan het waanzinnige aantal van 1 miljard streams.

Naast het maken van hitsingles, hebben de jongens van Kris Kross Amsterdam wereldwijd optredens. Ze nemen hun wilde energie overal mee naartoe en verliezen nooit hun Amsterdamse mentaliteit: het feest is waar KKA is. Elke show die ze doen is een unieke ervaring op zich. Met het hosten van verschillende podia en gemarkeerde sets in Mysteryland (NL), Tomorrowland (BE), Parookaville (GE), Ultra Music Festival (VS), bewijst Kris Kross Amsterdam steeds meer dat ze een uiterst getalenteerd collectief zijn dat laat zien dat het een nog grotere succesvolle act wereldwijd.

Vergelijkbare artiesten

Alle artiesten
Neem contact met ons op

Kunnen we ergens mee helpen?

* Verplichte velden.

Meer dan 60 jaar ervaring
Expert in totaalorganisatie
One stop shop voor álle artiesten

The Heart of Entertainment

Lukassen verzorgt boekingen/management van vele topartiesten, bands en acts. Met meer dan 60 jaar ervaring in de evenementenorganisatie kunnen wij je optimaal van dienst zijn en nemen wij graag alle zorgen uit handen.

© 2024 Lukassen | Privacyverklaring / Auteursrecht | Buma