024 - 323 27 14
info@lukassen.nl

Boekingsinformatie

Prijs (vanaf)
€ 3495,-
Tijdsduur
30 min
Techniek
A- of M-set
Socials
Genoemde prijs is onder voorbehoud en kan afhankelijk van soort feest / aantal bezoekers / techniek variëren.

Vragen? Contact Levi!

of één van mijn andere gezellige collega’s.

BIOGRAFIE LANGE FRANS

Lange Frans werd samen met zijn jeugdvriend Bart Zeilstra, beter bekend als Baas B, bekend met zijn Nederlandstalige hiphop. Het duo bracht in totaal drie albums uit. De nummers ‘Moppie’, ‘Zinloos’ en ‘het land van…’

Als duo met Baas B, heeft Lange Frans veel prijzen gewonnen, zo hebben zij TMF-awards, 3FM-awards en zelfs een Edison gewonnen.

Naast een zangcarrière is Lange Frans ook actief op radio en TV. Zo was hij vaste rap-columnist bij 3FM en presenteerde hij diverse programma’s voor Veronica. Hij heeft sinds 2011 ook een kleine rol in de film ‘mijn opa de bankrover’.

In 2009 is het duo, Lange Frans en Baas B,  uit elkaar gegaan, maar Lange Frans is nog lang niet klaar als artiest en werkt hard aan zijn eerste soloalbum. Zijn duetten met Thé Lau en Marco Borsato laten zien wat hij in huis heeft.

Lange Frans draagt al jarenlang bij aan het radioprogramma van Giel Beelen. Sinds januari 2011 heeft hij ook een programma op Wild FM het programma heet Lange Frans Goes Wild. Samen met zijn broer Brutus had hij wekelijks een radioprogramma op de hiphopzender Lijn5. Dit radioprogramma is inmiddels gestopt. In 2011 heeft hij samen met Yes-R een bijrol als rappende journalist, in de film mijn opa de bankrover. Hij was dat jaar ook een van de deelnemers aan het eerste seizoen van de remake van het televisieprogramma Fort Boyard.

Levenslied

Met de single Ben Mezelf geeft hij ondertussen aan dat hij gewoon zichzelf blijft, ook nu hij er in zijn eentje voor staat. Als daarna de single Zing voor me (samen met Thé Lau) zijn eerste nummer één hit als soloartiest betekent, wordt duidelijk dat het publiek hem nog steeds omarmt. Op 1 januari 2012 verschijnt zijn derde single ‘Een nieuwe dag’ met Jeroen van der Boom en nog in dezelfde maand verschijnt Frans’ debuut Levenslied via Top Notch. Een openhartige, ongedwongen plaat die alle kanten van Frans’ muzikale spectrum belicht. Het album wordt goed ontvangen en er zullen bovendien nog enkele singles van verschijnen. Frans zelf is intussen met zijn hoofd alweer bij nieuwe projecten. Er komen nog minimaal twee soloalbums van hem aan, en tegelijk probeert hij jonge rappers als Lil’ Kleine te laten profiteren van zijn expertise. Maar ook nu, na alle successen en ervaringen, blijft het sleutelwoord plezier. Zolang Frans iets tof vindt, wil hij eraan mee doen. Verplichtingen of druk voelt hij niet. Of, zoals hij zelf zegt: ‘Als ik gewoon een lekkere pastasaus kan blijven maken en mijn kinderen van dichtbij mag zien opgroeien, ben ik al een heel tevreden man.’

Vergelijkbare artiesten

Alle artiesten
Neem contact met ons op

Kunnen we ergens mee helpen?

* Verplichte velden.

Meer dan 60 jaar ervaring
Expert in totaalorganisatie
One stop shop voor álle artiesten

The Heart of Entertainment

Lukassen verzorgt boekingen/management van vele topartiesten, bands en acts. Met meer dan 60 jaar ervaring in de evenementenorganisatie kunnen wij je optimaal van dienst zijn en nemen wij graag alle zorgen uit handen.

© 2024 Lukassen | Privacyverklaring / Auteursrecht | Buma