024 - 323 27 14
info@lukassen.nl

Boekingsinformatie

Prijs (vanaf)
€ 1295,-
Tijdsduur
30 min
Techniek
A-set
Socials

Vragen? Contact Joyce!

of één van mijn andere gezellige collega’s.

Henk Damen, geboren 15 augustus 1980 in ‘s-Hertogenbosch, heeft 10 jaar geleden op een ouderwetse manier bij zijn platenmaatschappij een langdurig contract afgedwongen, doordat hij vijf jaar geleden “live” ging zingen voor de A&R mensen van het destijds beroemde Nederlandse label Dino Music, die onmiddellijk onder de indruk waren van zijn talenten en zijn unieke stemgeluid. Henk was daarvoor nog profvoetballer bij FC Den Bosch. Toen hij door trainer Hans Kraay Jr. werd gevraagd als spits tot diens voetbalelftal FC Ophemert toe te treden, zegde Henk toe, maar als tegenprestatie vroeg hij Hans zijn demo bij enkele kopstukken in de muziekwereld neer te leggen. Zo geschiedde en twee dagen later hing Tony Berk, directeur van Dino Music, al dolenthousiast aan de lijn. Het was Tony die Henk aan Tom Peters voorstelde, waarna ze gezamenlijk begonnen te werken aan zijn verdere carrière.

Henk Damen’s grote voorbeelden in de muziek zijn de Nederlandse zangers Frans Bauer en Rene Froger en natuurlijk ook zangeres Marianne Weber. Zijn grootste hobby’s zijn vissen, voetballen en Nederlands–talige muziek. Hoewel hij als profvoetballer regelmatig op TV is geweest, heeft Henk Damen reeds veel TV-optredens gedaan variërend van de Bingo-Loterij van Willeke Alberti tot André van Duin en was Henk vele malen te zien in o.a. Hart van Nederland, RTL-Boulevard, Staatsloterij Muziekland, natuurlijk Brabant Party en de Tros Muziekfeesten Op Het Plein. Daarnaast heeft Henk voor de Tros een TV special opgenomen welke in 2005 is uitgezonden. In het najaar van 2006 maakte Henk een real-life soap onder de titel ‘Het kamp Van Henk Damen’ welke alle records brak bij de wekelijkse uitzendingen op Omroep Brabant.

Zijn eerste CD-single uit het voorjaar van 2002, “Ik Droom M’n Hele Leven Van Jou”, heeft bij het Nederlandse publiek de definitieve doorbraak geforceerd voor dit talent op Nederlandstalig zang-gebied: Henk Damen! Zijn destijds in 2002 verschenen debuut-album “Zomerliefde”, geproduceerd door Tom Peters, waaraan vele Nederlandse top studio-muzikanten hebben meegewerkt en waarop 14 liedjes staan, die allerlei onderwerpen aansnijden zoals zon, strand, zee en natuurlijk de liefde heeft wekenlang in de Album Top 100 gestaan.

Een kant-en-klare verklaring voor zijn toenemende succes heeft Henk niet, maar hij heeft wel z’n vermoedens. “Ik denk dat het belangrijk is hoe je met je fans omgaat. Ik maak altijd tijd voor een praatje en deel altijd handtekeningen uit. Daar komt bij dat ik echt de tijd neem om te groeien als artiest. Ik ben er nooit van uitgegaan dat ik binnen drie maanden beroemd zou zijn. Ik ben nu zo’n twee jaar bezig en nu pas begin ik te merken dat ik steeds populairder word. Ik ben ervan overtuigd dat als je echt heel goed je best doet en goede liedjes maakt, dat je je als artiest enorm kan ontwikkelen.” Kenmerkend voor Henk is dat hij zijn liedjes vanuit zijn hart zingt, en met zijn gevoelige stem en positieve uitstraling weet hij bij veel mensen de gevoelige snaar te raken.

Inmiddels begint Henk de vruchten te plukken van de oprukkende populariteit van het Nederlandstalige lied. Hij wordt ook wel getipt als de ‘coming man’ van het levenslied en we zullen in de toekomst dan ook veel van hem horen. Als pasgetrouwd man en trotse vader van de 4 jaar oude Henkie jr., hoeft Henk niet lang na te denken over wat liefde voor hem zelf betekent: “Liefde is het belangrijkste in het leven!”

Vergelijkbare artiesten

Alle artiesten
Neem contact met ons op

Kunnen we ergens mee helpen?

* Verplichte velden.

Meer dan 60 jaar ervaring
Expert in totaalorganisatie
One stop shop voor álle artiesten

The Heart of Entertainment

Lukassen verzorgt boekingen/management van vele topartiesten, bands en acts. Met meer dan 60 jaar ervaring in de evenementenorganisatie kunnen wij je optimaal van dienst zijn en nemen wij graag alle zorgen uit handen.

© 2024 Lukassen | Privacyverklaring / Auteursrecht | Buma